SaluVet logo

Bolussen uitgelicht

Er zijn zoveel bolussen op de markt, wanneer gebruik ik nou wat? En wat is het verschil tussen al die knoflookbolussen? En wanneer zet ik welke bolus zo effectief mogelijk in? In ''Alle boli op een rijtje'' hebben we een handig overzicht gemaakt van alle bolussen en hun toepassing gedurende de droogstand en lactatieperiode.

De Transit Knoflookbolus Extra Long wordt ingezet bij attentiekoeien 14 dagen voor het droogzetten. Wanneer een hoogproductieve koe drooggezet moet worden, kan de MelkStop Bolus toegediend worden.

Bij de start van de lactatie ondersteunt de Transit Knoflookbolus Extra Long voor een vlotte opstart na afkalven. Wanneer er na de opstart sprake is van melkziekte kan de CalciumQuick Bolus worden toegediend. Bij energietekort is de EnergiePlus Bolus aanzet.

Gedurende de lactatie kan de Panax Knoflookbolus Extra Quick of Panax Knoflookbolus Extra Long ingezet worden ter ondersteuning van de uier of bij attentiekoeien. De Extra Quick wordt snel opgenomen door het lichaam, de Extra Long heeft een slow-release van 7-10 dagen.

De K-Spirine Bolus kan altijd worden toegediend wanneer er sprake is van verminderd welzijn, stress of verminderde (herkauw)activiteit.

Bekijk alle producten